معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند:

دانشگاه بیرجند فرهنگ‌سازی را پشتوانه آموزش و پژوهش می‌داند/ برگزاری ۱۵۶ کارگاه آموزشی و بیش از ۸۰ نشست تخصصی برای مردم

۱۳ خرداد ۱۴۰۵ | ۱۴:۰۱ کد : ۳۴۱۲۵ ستــادی
تعداد بازدید:۹۵
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند در نشست خبری پنجاه‌ویکمین سالروز تأسیس دانشگاه با تأکید بر نقش فرهنگ در پیشرفت علمی گفت: در سال گذشته ۱۵۶ کارگاه آموزشی، ۹۰ نشست هم‌اندیشی، ۳۰ کرسی آزاداندیشی و بیش از ۸۰ نشست تخصصی برای عموم مردم برگزار شده و دانشگاه تلاش کرده است با تقویت فرهنگ دانشگاهی، در حل مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه نقش فعال‌تری ایفا کند.
دانشگاه بیرجند فرهنگ‌سازی را پشتوانه آموزش و پژوهش می‌داند/ برگزاری ۱۵۶ کارگاه آموزشی و بیش از ۸۰ نشست تخصصی برای مردم

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی انشگاه بیرجند، در نشست خبری پنجاه‌ویکمین سالروز تأسیس دانشگاه، دکتر محمدحسین سالاری‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند با تبریک عید سعید غدیر خم، به تشریح مهم‌ترین برنامه‌ها و فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در یک سال گذشته پرداخت.

وی با بیان اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در دو بخش مدیریت فرهنگی و مدیریت اجتماعی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: هدف اصلی این معاونت توسعه و ارتقای فرهنگ دانشگاهی است؛ فرهنگی که مجموعه‌ای از اندیشه‌ها، ارزش‌ها و رفتارهای حاکم بر محیط دانشگاه را شکل می‌دهد و می‌تواند زمینه‌ساز رشد علمی، اخلاقی و اجتماعی در دانشگاه باشد.

دکتر سالاری‌فر با تأکید بر ارتباط فرهنگ با پیشرفت علمی دانشگاه افزود: آموزش و پژوهش اخلاق‌محور از مهم‌ترین مؤلفه‌های فرهنگ دانشگاهی است و تقویت این رویکرد می‌تواند کیفیت فعالیت‌های علمی و پژوهشی دانشگاه را ارتقا دهد.

وی همچنین تاب‌آوری فردی و اجتماعی را از شاخص‌های مهم فرهنگ دانشگاهی دانست و گفت: دانشگاهی که به دنبال توسعه علمی و پویایی است باید در برابر چالش‌ها مقاوم باشد و مسیر حرکت علمی آن تحت تأثیر شرایط و دشواری‌ها دچار توقف یا انحراف نشود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند با اشاره به تنوع فرهنگی دانشجویان این دانشگاه افزود: دانشجویان از قومیت‌ها و مناطق مختلف کشور در دانشگاه بیرجند حضور دارند و برنامه‌های فرهنگی باید به گونه‌ای طراحی شود که زمینه همگرایی، شکل‌گیری زبان مشترک و تقویت انسجام اجتماعی در محیط دانشگاه فراهم شود.

وی با استناد به آموزه‌های نهج‌البلاغه، نقش تفکر در شکل‌گیری رفتار و سرنوشت فردی و اجتماعی را مورد توجه قرار داد و افزود: ارتقای قدرت تفکر، مهارت تصمیم‌گیری، مسئولیت‌پذیری و خودمدیریتی از اهداف مهم برنامه‌های فرهنگی دانشگاه است.

برگزاری گسترده برنامه‌های فرهنگی و آموزشی  

دکتر سالاری‌فر در ادامه به تشریح عملکرد یک‌ساله معاونت فرهنگی دانشگاه پرداخت و گفت: در سال گذشته ۱۵۶ کارگاه و دوره آموزشی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و مهارتی برگزار شد و همچنین ۹۰ نشست هم‌اندیشی و سخنرانی با حضور استادان و صاحب‌نظران برگزار شده است.

وی از برگزاری ۳۰ کرسی آزاداندیشی در دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: این کرسی‌ها با هدف ایجاد فضایی برای بیان دیدگاه‌ها، نقد اندیشه‌ها و گفت‌وگوی علمی و منطقی برگزار می‌شود تا دانشجویان بتوانند آزادانه نظرات و دیدگاه‌های خود را مطرح کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه بیرجند افزود: در سال گذشته ۶ نشست نقد و بررسی کتاب، ۱۰ برنامه اکران و نقد آثار سینمایی و ۳۵ برنامه گردشگری فرهنگی و اجتماعی نیز برای دانشجویان برگزار شده است.

 آموزش مهارت‌های زندگی به دانشجویان نوورود  

دکتر سالاری‌فرد با اشاره به اجرای طرح درس زندگی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه گفت: حدود ۱۸۰۰ دانشجوی نوورود در این دوره‌ها شرکت کردند و موضوعاتی مانند مهارت تصمیم‌گیری، شیوه صحیح تفکر، حل مسئله، قضاوت منطقی، کنترل خشم، خودمدیریتی و خودتنظیمی به آنان آموزش داده شد.

فعالیت انجمن‌ها، کانون‌ها و نشریات دانشجویی  

وی با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و علمی دانشجویان افزود: در حال حاضر ۵۲ انجمن علمی دانشجویی فعال در دانشگاه بیرجند فعالیت می‌کنند که نقش مهمی در توسعه فعالیت‌های علمی و مهارتی دانشجویان دارند.

به گفته وی، ۲۲ کانون فرهنگی، هنری و دینی نیز در دانشگاه فعال هستند که در حوزه‌هایی همچون قرآن و معارف اسلامی، شعر و ادب، موسیقی و فعالیت‌های هنری برنامه‌های متنوعی اجرا می‌کنند.

معاون فرهنگی دانشگاه بیرجند ادامه داد: بسیج دانشجویی و انجمن اسلامی دانشجویان مستقل از جمله تشکل‌های فعال دانشگاه هستند که در چارچوب قوانین دانشگاه فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و مطالبه‌گری دانشجویی را دنبال می‌کنند.

دکتر سالاری‌فر همچنین از انتشار ۵۷ نشریه دانشجویی در سال گذشته خبر داد و گفت: این نشریات بستری برای طرح دیدگاه‌ها، تولید محتوا و تقویت مهارت‌های رسانه‌ای و پژوهشی دانشجویان فراهم کرده‌اند.

 ارتباط مستقیم دانشگاه با مردم

وی در ادامه به برنامه‌های دانشگاه برای گسترش ارتباط با جامعه اشاره کرد و افزود: دانشگاه بیرجند با همکاری سایر مراکز آموزش عالی استان اقدام به راه‌اندازی «میز گفت‌وگو» در میدان مادر بیرجند کرده است تا استادان دانشگاه بتوانند در قالب نشست‌های تخصصی با مردم ارتباط مستقیم برقرار کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند تصریح کرد: تاکنون بیش از ۸۰ نشست تخصصی در این قالب برگزار شده و موضوعاتی مانند مسائل سیاسی، تاریخی، روان‌شناختی، اجتماعی و تحولات منطقه‌ای در این نشست‌ها مورد بحث قرار گرفته است.

وی در پایان تأکید کرد: دانشگاه تنها محل آموزش تخصصی نیست، بلکه باید در ارتقای سطح آگاهی عمومی، تقویت فرهنگ گفت‌وگو، افزایش سرمایه اجتماعی و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی جامعه نیز نقش‌آفرینی کند و دانشگاه بیرجند این مسئولیت را به عنوان بخشی از رسالت اجتماعی خود دنبال می‌کند.

آخرین ویرایش ۱۳ خرداد ۱۴۰۵

اخبار مرتبط


نظر شما :