تمرکز بر حل مسائل اولویت‌دار استان در نشست هیأت اندیشه‌ورز علم و فناوری خراسان جنوبی

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ | ۱۰:۰۴ کد : ۳۳۷۵۵ ستــادی
تعداد بازدید:۳۰۷
نخستین نشست هیأت اندیشه‌ورز علم و فناوری خراسان جنوبی با حضور اعضا در روز سه‌شنبه 8 اردیبهشت 1405 در دانشگاه بیرجند برگزار شد و طی آن بر ضرورت تقویت پیوند میان دانشگاه، صنعت و نهادهای اجرایی، شناسایی مسائل اولویت‌دار و بهره‌گیری هدفمند از ظرفیت‌های نخبگان تأکید شد.
تمرکز بر حل مسائل اولویت‌دار استان در نشست هیأت اندیشه‌ورز علم و فناوری خراسان جنوبی

به گزارش روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، در ابتدای نشست هیأت اندیشه‌ورز ستاد علم و فناوری استان خراسان جنوبی، دکتر احمد خامسان، سرپرست دانشگاه بیرجند و رئیس هیأت اندیشه‌ورز، با اشاره به وقفه ایجادشده در برگزاری جلسات به دلیل تحولات اخیر، بر لزوم تداوم و نظم‌بخشی به نشست‌ها تأکید کرد و اظهار داشت: در شرایط پس از بحران، هم‌افزایی صاحبان تجربه و اندیشه برای حل مسائل استان اهمیت دوچندان دارد و این جلسات باید با رویکردی هدفمند و به‌صورت مستمر دنبال شود.

دکتر خامسان، همچنین با تسلیت شهادت جمعی از هم‌وطنان، بر لزوم حرکت در مسیر آرمان‌های شهدا و نقش دانشگاه‌ها در پیشبرد اهداف علمی و اجتماعی کشور تأکید کرد.

در بخش دیگری از جلسه، دکتر محمدحسن سیاری زهان، معاون آموزشی دانشگاه بیرجند و دبیر هیأت، ضمن بیان وظایف این هیأت، تدوین «نظام مسائل علم و فناوری استان» و مشارکت در سیاست‌گذاری و راهبری اجرای مصوبات را از اولویت‌ها برشمرد و پیشنهاد داد برای هر محور تخصصی، میزهای مشخص با مسئولیت دانشگاه‌ها تشکیل شود.

در ادامه، دکتر علیرضا تشکریان، سرپرست دبیرخانه هیأت، با تشریح رویکرد این مجموعه، دو محور «شناسایی چالش‌ها» و «تقویت ظرفیت‌ها» را اساس فعالیت هیأت اندیشه‌ورز برشمرد و گفت: پیوند مؤثر میان دانشگاه، صنعت و نهادهای اجرایی شرط اصلی تحقق سیاست‌گذاری‌های مسئله‌محور است. وی طراحی میزهای تخصصی با حضور هم‌زمان متخصصان و مجریان و نقش فعال استانداری در این فرایند را ضروری دانست.

دکتر غلامرضا سلیمی، معاون ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز با بیان اینکه تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز استانی گامی مهم در جهت تحقق حکمرانی علم و فناوری است، تأکید کرد: این هیأت‌ها تنها نقش مشورتی ندارند، بلکه در حوزه سیاست‌گذاری، تنظیم‌گری و گفتمان‌سازی نیز مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند و باید در تدوین برش استانی نقشه جامع علمی کشور نقش‌آفرین باشند.

سپس دکتر محمود گنجی‌فرد، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و نائب‌رئیس هیأت، با تبیین چالش‌های حوزه سلامت و مسائل اولویت‌دار استان، بر توجه جدی به موضوعاتی نظیر بحران‌های سلامت، امنیت غذایی، نابرابری آموزشی و تغییرات جمعیتی تأکید کرد. وی همچنین ظرفیت‌های بومی استان از جمله انرژی خورشیدی، معادن و گیاهان دارویی را فرصت‌هایی مهم برای توسعه فناوری دانست و ایجاد شبکه‌ای از نخبگان و ظرفیت‌های مردمی را پیشنهاد داد. وی بر اهمیت تمرکززدایی در توسعه فناوری، به‌ویژه در حوزه سلامت، و استفاده از ظرفیت‌های بومی استان از جمله انرژی خورشیدی، معادن و گیاهان دارویی تأکید کرد و پیشنهاد داد شبکه‌ای از نخبگان و ظرفیت‌های مردمی برای شناسایی و حل مسائل استان شکل گیرد.

در پایان نشست، اعضا بر برگزاری منظم جلسات، استفاده از ظرفیت نخبگان، توجه به مزیت‌های بومی استان از جمله گردشگری، معادن و مرزهای تجاری و حرکت به‌سوی ایجاد «کلینیک حل مسئله» در قالب میزهای تخصصی تأکید کردند.

آخرین ویرایش ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۵

اخبار مرتبط


نظر شما :