دومین شماره نشریه مطالعات بین رشته ای ادبیات، هنر و علوم انسانی منتشر شد

۰۹ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۵ کد : ۱۷۴۷۶ اخبار دانشکده‌ها اخبار ستادی
به همت گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه، دومین شماره نشریه مطالعات بین رشته ای ادبیات، هنر و علوم انسانی منتشر شد.
دومین شماره نشریه مطالعات بین رشته ای ادبیات، هنر و علوم انسانی منتشر شد

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دانشگاه بیرجند، این نشریه به صورت مشترک با انجمن ترویج زبان و ادب فارسی ایران در قلمرو مطالعات ادبیات تطبیقی و میان رشته ای منتشر می‌شود. سردبیری نشریه بر عهده علیرضا انوشیروانی استاد ادبیات تطبیقی و مدیر کارگروه ادبیات تطبیقی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی است. شایان ذکر است که دانشگاه بیرجند در تاریخ 14 تا 19 اسفندماه، میزبان شانزدهمین گردهمایی بین المللی انجمن خواهد بود و مقرر است که در آیین اختتامیه از این نشریه رونمایی شود.
در این شماره 12 مقاله پژوهشی و دو نقد کتاب به شرح ذیل منتشر شده است و علاقه مندان می‌توانند با مراجعه به آدرس سامانه نشریه به نشانی https://islah.birjand.ac.ir به صورت رایگان مقالات؛ بررسی عالم خیال منفصل در قصّه‌های «تلخون» و «آه» صمد بهرنگی از منظر پدیدارشناسی کربن، بررسی تطبیقی بن‌مایه‌های اگزیستانسیالیستی رمان بیگانه‌ کامو و داستان سگ ولگرد صادق هدایت، بومی‌سازی شعر «آن‌گاه پس از تندر» از فیلم «مُهر هفتم» برگمان، در جستجوی سخن فرودست در ادبیات تطبیقی، رویکردی فرارشته ای به مواجهۀ خود و دیگری عوامل مؤثر در شکل گیری و پذیرش زبان ترجمه در جامعۀ مقصد، به‌روزآمدگی نمایش‌نامه مک‌بث اثر شکسپیر تحلیل گفتمانی،  واقع‌نمایی و بازنمایی در فلسفه و سینما بررسی نقادانۀ فیلم مرد عوضی اثر آلفرد هیچکاک با اشاره به نظریۀ آندره بازَن، بررسی اقتباس هملت در انیمیشن سیمپسون‌ها، سیر تحول ادبیات تطبیقی در دانشگاه‌های جهان عرب، چند مؤلفه پسا استعماری در رمان موسم الهجرة إلی الشمال، بررسی خاستگاه شرقی ادبیات جهان از منظر گوته، اصول راهبردی در راستای مدیریت میان رشته ای ها در نظام دانشگاهی، ویتمن ایرانی: فراتر از پذیرش ادبی و  دور دنیا با هشتاد کتاب را دریافت کنند.