دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به برگزاری مراسم چهلمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند گفت: برگزاری مراسم چهارم خرداد امسال هدف نیست بلکه بهانه ای برای ارائه کارکردهای نظام آموزش عالی در خراسان جنوبی بعد از انقلاب است.

drkhalili

رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه تعداد دانشجویان دانشگاه بیرجند از ابتدای تاسیس تاکنون 100 برابر افزایش یافته است، گفت: ورودی های اول دانشگاه در سال 56 تعداد 120 نفر بودند اما اکنون حدود 12 هزار نفر در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

دکتر خلیل خلیلی در جمع رسانه های گروهی استان افزود: دانشگاه بیرجند در  خردادماه سال 54 مجوز پذیرش دانشجو از شورای گسترش آموزش عالی برای ایجاد موسسه و در طی سنوات بعد واحدهای بزرگ تر و دانشگاه بیرجند را دریافت نمود و اکنون 40 سال از فعالیت این دانشگاه در استان می گذرد.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه بیرجند اکنون به بلوغ کامل رسیده است، گفت: این دانشگاه در حال حاضر از تمامی ارکان و تشکیلات یک دانشگاه بزرگ و مادر برخوردار است.

وی ادامه داد: عدد 40 را به مناسبت چهل سالگی دانشگاه بیرجند بزرگ می دانیم و افتخار می کنیم کارد کرد آموزش عالی کشور را در این منطقه مرزی و کویری به نمایش بگذاریم.

وی بیان کرد: دانشگاههای بزرگ کارکرد مناسبی در بعد ملی و فراملی دارند که دانشگاه بیرجند هم از این امر مستثنی نبوده و به رسالت خود عمل نموده است و از جمله این کارکردهای منطقه ای می توان به تربیت نیروی انسانی متخصص در رشته های تحصیلی مختلف نام برد که تعداد زیادی از این افراد اکنون به عنوان مدیر و کارشناس در منطقه خدمت می کنند.

وی اضافه کرد:  طرح های پژوهشی مختلف در زمینه محصولات صنعتی، کشاورزی و معدنی توسط این دانشگاه ارائه و طرح های پژوهشی کلانی در سطح کشور به اجرا درآمده است و  این دانشگاه با اجرای همایش های ملی متعدد و پذیرش دانشجو از سایر نقاط کشور توانست شهر بیرجند، منطقه خراسان جنوبی، توانمندی ها و پتانسیل های آن را به کشور معرفی کند.

دکترخلیلی افزود: این مرکز دانشگاهی بزرگ و هیئت علمی آن قطب نگهداشت جمعیت در منطقه بوده است و با ارتقا فرهنگ، کارکردهای فرهنگی و دانش عمومی تامین امنیت  منطقه را به ارمغان آورده است.

وی گفت: نرخ مشار کت مردم در تصمیم گیری های اجتماعی مانند انتخابات همواره در این منطقه از بالاترین رقم های کشوری برخوردار بوده است بنابراین این دانشگاه برای منطقه، استان، کشور و همچنین در بعد فراملی دستاوردهای فراوانی داشته است.

وی دانشگاه بیرجند را از لحاظ ورودی های کنکور در چارک آخر و خروجی چارک اول ذکر کرد و یادآور شد: عامل خروجی های مناسب این دانشگاه علی رغم تمام مشکلات و محدودیت ها، برخورداری از محیطی آرام، امن، ارزان و بدون دغدغه و مشغله شهرهای بزرگ است که فرصت کافی را در اختیار دانشجو و استاد قرار می دهد تا بتواند با آرامش خاطر به تحقیق و پژوهش بپردازد.

خلیلی به برگزاری مراسم چهل سالگی دانشگاه بیرجند اشاره کرد و افزود: انتظار می رود  بعد از برگزاری این مراسم با مستندسازی تاریخ شفاهی دانشگاه، مستند سازی کارکردهای آموزش عالی و ایجاد تعامل و ارتباط  بیشتر با دانش آموختگان و مسئولان بتوان طرح های پژوهشی بهتری را با شناخت لازم در منطقه به سرانجام رساند.

رئیس ستاد گرامیداشت چهلمین سال تأسیس دانشگاه نظام آموزش عالی را از افتخارات یک کشور دانست و افزود: ایران بعد از انقلاب اسلامی در دو بعد کمی و کیفی به ویژه از نظر تعداد دانشجو پیشرفت زیادی داشته است و هم اکنون بیش از 4.5 میلیون دانشجو در سراسر کشور در حال تحصیل هستند که این تعداد تقریبا 27 تا 28 برابر تعداد دانشجویان بدو انقلاب هستند چنین توسعه ای را در کشورهای دیگر کمتر می توان دید.