مراسم بزرگداشت مقام معلم و گرامیداشت هفته آموزش با حضور استاندار خراسان جنوبی در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در این مراسم اعضای هیأت علمی، کارشناسان آموزشی، هیأت رئیسه و مدیران دانشگاه حضور داشتند.
دکتر خلیل خلیلی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید مطهری و تبریک هفته معلم و هفته آموزش گفت: باید تلاش شود که معلم به جایگاه واقعی خود در جامعه برسد و این نیازمند توجه همه مسئولان به جایگاه معلمی است.
رئیس دانشگاه بیرجند سپس با برشمردن بخشی از توفیقات این دانشگاه در ابعاد مختلف، ارتقاء کیفیت آموزشی، سطح دانشگاهی، ایجاد نظم و انضباط آموزشی و گسترش روابط علمی و بین المللی را از جمله سیاست های کلی دانشگاه بیان نمود.
وی با اشاره به اینکه قریب به 11 هزار نفر دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی مشغول تحصیل هستند افزود: در دانشگاه بیرجند 340 نفر عضو هیأت علمی مربی، استادیار، دانشیار و استاد تدریس می کنند که وضعیت هرم هیأت علمی از سال 1392 تا 1395 نشان دهنده افزایش تعداد دانشیار و استاد تمام است.
سیدعلی اکبر پرویزی استاندار خراسان جنوبی در این مراسم با بیان اینکه جایگاه معلم و استاد نزد جامعه والاست به ضرورت تعامل بیشتر دانشگاه و صنعت تأکید نمود و گفت: تعامل بیشتر می باید در این دو حوزه صورت گیرد تا شاهد موفقیت های بیشتری در بخش پژوهشهای کاربردی باشیم.
پرویزی با بیان اینکه در سال جاری حدود 4 هزار میلیارد تومان برای تجهیزات آزمایشگاهی و تحقیقاتی در نظر گرفته شده است گفت: از این اعتبار رقم قابل توجهی در اختیار بخش آموزش عالی برای نوسازی و تکمیل زیرساختهای پژوهشی قرار می گیرد.

دکتر حیدر رئیسی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه با بیان روند تکوین دانشگاه های جهان از دانشگاه نسل یک تا دانشگاه نسل سه بر ضرورت تبدیل دانشگاه بیرجند به دانشگاه خلاق و کارآفرین یا دانشگاه نسل سه تأکید نمود. معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در ادامه گزارشی از فعالیتهای یکساله آموزشی دانشگاه ارائه نمود. وی همچنین از سامانه جامع آموزشی دانشگاه بیرجند در این مراسم رونمایی کرد.

در مراسم نکوداشت هفته معلم و هفته آموزش اساتید و کارشناسان نمونه آموزشی دانشگاه بیرجند بدین شرح معرفی شدند.

دکتر محمد بهنام فر، دکتر زهرا علیزاده و دکتر عمران راستی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دکتر حسن فرسی از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دکتر امید ربیعی مطلق از دانشکده علوم ریاضی و آمار، دکتر سید سعید محمدی و دکتر فاطمه ابراهیمی از دانشکده علوم، دکتر علی عسگری از دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دکتر مرضیه ثاقب جو از دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دکتر علی شهیدی و دکتر همایون فرهنگ فر از دانشکده کشاورزی، دکتر محمدرضا رضایی از دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دکتر خلیل خلیلی و دکتر ابوالفضل اکبرپور از دانشکده مهندسی، فرزانه فخر از دانشکده هنر به عنوان اساتید نمونه دانشگاه و محمود نخعی، اسدا.. مودی، فرح جلیلی و فائزه فرهادی به عنوان کارشناسان آموزشی نمونه و کارشناس خدمات آموزشی دانشگاه بیرجند معرفی شدند.
در مراسم مذکور 2 نفر از اعضای هیأت علمی بازنشسته و 29 نفر از اعضای هیأت علمی حائز ارتقاء مرتبه علمی مورد تجلیل قرار گرفتند.
همچنین از چهار عضو هیأت علمی نمونه دانشگاه بیرجند توسط بنیاد نخبگان خراسان جنوبی تقدیر شد.