نمایشگاه استانی پیشگیری از آسیب های اجتماعی صبح امروز با حضور دکتر حمید یعقوبی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه بیرجند افتتاح شد.

دکتر محمدحسین سالاری فر رئیس مرکز مشاوره بهداشت و درمان دانشگاه بیرجند در آیین افتتاح نمایشگاه با اشاره به سابقه 25 ساله تأسیس دفتر مشاوره در دانشگاه بیرجند گفت: این مرکز در حال حاضر با 50 نیروی متخصص در واحدهای تخصصی مشاوره دانشجویی، ارائه خدمات روانشناختی، مراکز مشاوره در شهرستانهای فردوس و سرایان و مشاوره در خوابگاه های دانشجویی فعالیت می کند.
وی افزود: مجوز درمانگاه شبانه روزی دانشگاه بیرجند اخذ شده است و خدمات پزشکی و دندانپزشکی در ایام هفته ارائه می شود و ساختمان مرکز مشاوره با زیربنای 700 مترمربع و درمانگاه فرهیختگان با 600 مترمربع زیربنا در حال احداث می باشد.
دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند، استان خراسان جنوبی را علیرغم 400 کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان، وجود اقوام و فرق مذهبی مختلف و محدودیتهای اقلیمی، استانی با غنای فرهنگی توصیف کرد.
وی قدمت مدرسه علمیه معصومیه، مدرسه متوسطه شوکتیه و نیز کارکرد بیش از چهل ساله آموزش عالی در استانی که در معرض آسیب های اجتماعی بیشتری است را عامل فرهنگی کسب رتبه نخست امنیت و بالاترین درصد مشارکت سیاسی مردم در انتخابات بیان نمود.
دکتر خلیلی علاوه بر ایفای نقش آموزشی، پژوهشی و فرهنگی از دانشگاه ها به عنوان قطب نگهداشت جمعیت در استان یاد کرد.
رئیس دانشگاه بیرجند با تبریک ولادت حضرت امام حسین(ع) و روز پاسدار قیام و حرکت عملی امام حسین (ع) را که حدود چهارده قرن پیش صورت گرفت سرمشق و دارای کارکردهای عمیق فرهنگی توصیف کرد.
دکتر خلیلی با تأکید بر اینکه روند دموکراسی و تعالی فرهنگی در جامعه رو به رشد است اظهار داشت: دانشگاه علاوه بر رسالت های آموزشی و پژوهشی در مباحث اجتماعی هم وظیفه منداست، دانشگاه بیرجند در نبود احزاب شناسنامه دار قوی نقش آفرینی می کند و در جهت اعتلای فرهنگ جامعه نقش ایفا می کند.
وی به برنامه ریزی فعال حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی و هیأت نظارت دانشگاه با هدف ایجاد شورا انتخاباتی، مشارکت حداکثری و شناخت بیشتر از برنامه های کاندیداها اشاره کرد و از صدور مجوز برای برگزاری دو برنامه مناظره با حضور نمایندگان ستادهای رسمی مستقر در استان و دو برنامه سخنرانی و تریبون آزاد توسط تشکل های دانشجویی خبر داد.
رئیس دانشگاه بیرجند تأکید کرد: دانشگاه در مقوله انتخابات بی طرف و در عین حال فعال است.
دکتر خلیلی هزینه کرد 25 میلیارد ریالی در یکسال گذشته در بهسازی فضای خوابگاهی در دانشگاه بیرجند را در تاریخ دانشگاه بی نظیر خواند و ضمن بیان افزایش 100 درصدی بودجه انجمن های علمی در سال گذشته احیای انسانها و تعالی انسان را اولویت یک دانشگاه دانست.
در این مراسم دکتر حمید یعقوبی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با موضوع چالش های زندگی دانشجویی، آسیب های اجتماعی و راه های پیشگیری از آن سخنرانی نمود.
نمایشگاه پیشگیری از آسیب های اجتماعی با محوریت پیشگیری از ایدز، سوء مصرف مواد و طلاق از 10 تا 12 اردیبهشت ماه به مدت سه روز توسط حوزه معاونت دانشجویی دانشگاه در پردیس شوکت آباد دایر می باشد.
شایان ذکر است شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، سازمان میراث فرهنگی، دادگستری کل استان، نیروی انتظامی، مدیریت تربیت بدنی و حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بیرجند در برپایی این نمایشگاه با مرکز مشاوره بهداشت و درمان دانشگاه بیرجند مشارکت دارند.