جشنواره شعر و مشاعره رضوی روز چهارشنبه 18 اسفندماه در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد.
دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند در افتتاحیه این جشنواره ضمن خیرمقدم و تشکر از پدید آورندگان آثار، گام برداشته شده را مثبت دانست و از حمایت بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تقدیر نمود.
رئیس دانشگاه بیرجند 41 سال فعالیت دانشگاه و کارکردهای مختلف آن را در حوزه های علمی، پژوهشی و فرهنگی را در سطح استان و کشور با اهمیت توصیف کرد. وی افزود: وظایف دانشگاه منحصر به آموزش و پژوهش نیست و هدف فرهنگ است و یکی از اهداف فرهنگی ترویج و تبیین فرهنگ رضوی است.
حجه الاسلام و المسلمین سیدعلیرضا عبادی نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی در بخشی از سخنانش این جشنواره را احساسی سرچشمه گرفته از ورای احساسات معمول بیان کرد که اگر در مسیر نفسانی آلوده نشود از آن منبع پاک به مقصد ربانی واصل می شود.
وی با شرح زندگی و اشعار شعرای اهلبیت مانند دعبل بن علی خزاعی شاعر معاصر امام رضا(ع) اظهار داشت: آن شعر، شعر است و آن هنر، هنر است که پیام داشته باشد و در راه حق و عدل و ابطال باطل باشد و برای نوع بشر کارساز باشد والا اسباب بازی است.
در این جشنواره تعدادی از شاعران برگزیده به قرائت سروده هایشان پرداختند و پس از قرائت بیانه هیأت داوران جشنواره چهار شاعر در بخش شعر نیمایی و سه شاعر در بخش کلاسیک معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند. در بخش مشاعره این جشنواره که بعدازظهر همین روز برگزار گردید از 11 نفر راه یافته به مرحله نهایی 4 نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.