توافق نامه همکاری بین دانشگاه بیرجند و دانشگاه خاتم النبیین (ص) جمهوری اسلامی افغانستان روز دوشنبه 25 بهمن ماه طی مراسمی در محل سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه بیرجند توسط رؤسای دو دانشگاه امضاء شد.
دکتر خلیل خلیلی رئیس دانشگاه بیرجند با برشمردن امکانات دانشگاه بیرجند گفت: در راستای گسترش روابط علمی بین المللی تلاشهای زیادی صورت پذیرفته است که امضای بالغ بر 20 تفاهم نامه با دانشگاه های مطرح دنیا از جمله این فعالیت ها است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان مشترکات فراوان میان دو کشور بر پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی و بورسیه اعضای هیئت علمی دانشگاه خاتم النبیین(ص) تأکید کرد.
دکتر خلیلی ضمن اعلام آمادگی دانشگاه بیرجند جهت همکاری های آموزشی و پژوهشی اعلام کرد: دانشگاه بیرجند آماده است دوره های خاص کوتاه مدت برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را برگزار نماید.
دکتر سجادی رئیس دانشگاه خاتم النبیین(ص) و نماینده مجلس افغانستان با اعلام اینکه تاکنون در راستای گسترش روابط دو کشور و ارتقای علمی قدمهای مؤثری برداشته شده است گفت: این توافق نامه می تواند زمینه های تعامل علمی را در موضوعات مورد علاقه طرفین فراهم سازد.
رئیس دانشگاه خاتم النبیین با بیان اینکه 127 دانشگاه غیر دولتی در کشور افغانستان مشغول فعالیت علمی هستند، گفت: این دانشگاه رتبه دوم در بین دانشگاه های خصوصی را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر 5000 دانشجو و 78 عضو هیئت علمی دارد.
وی در ادامه علاقه مندی خود نسبت به تبادل تجربیات در جهت کمک به دانشجویان و توانمندسازی اعضای هیئت علمی، برگزاری سمینارهای مشترک علمی در دو دانشگاه، راه اندازی مرکز تحقیقاتی مشترک و انتشار فصلنامه مشترک بین دو دانشگاه را اعلام نمود.
این توافق نامه به منظور توسعه و ارتقای سطح همکاری های علمی، فرهنگی و بهره گیری بهینه از امکانات در جهت تحقق اهداف مشترک میان دانشگاه بیرجند و دانشگاه خاتم النبیین(ص) جمهوری اسلامی افغانستان به امضا رسید.
در پایان این مراسم هیئت اعزامی از دانشگاه خاتم النبیین(ص) از امکانات آزمایشگاهی دانشگاه بیرجند بازدید نمود.