برنامه های گرامیداشت دهه فجر و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با شعار گفتمان انقلاب اسلامی، زمینه ساز امنیت پایدار و تحقق اقتصاد مقاومتی در دانشگاه بیرجند برگزار می شود.
به این مناسبت ویژه برنامه هایی توسط بخش های مختلف دانشگاه بیرجند با هماهنگی ستاد گرامیداشت دهه فجر دانشگاه به اجرا در می آید.
فضاسازی و آذین بندی محیطی دانشگاه و پخش سرودهای انقلابی، گلباران و عطرافشانی مزار شهید گمنام و یادمان شهدای دانشجو ، برپایی جشن پیروزی انقلاب اسلامی، برگزاری کرسی های آزاد اندیشی، سخنرانی به مناسبت دهة فجر، برگزاری مسابقة فرهنگی کتابخوانی (پیامکی)، دیدار با خانواده های معظم شهدا و ایثارگران دانشگاهی، حضور دانشگاهیان در مراسم سالگرد ورود حضرت امام (ره) و شرکت پرشور دانشگاهیان در مراسم 22 بهمن از جمله برنامه های دهه فجر دانشگاه بیرجند می باشد.
در بخش عمرانی، افتتاح و بهره برداری از پروژه های عمرانی دانشگاه با حضور مقامات استانی، در بخش ورزشی و فوق برنامه برگزاری مسابقات بین دانشگاهی استان در رشته کاراته، برگزاری جشنواره فرهنگی و ورزشی با شرکت دانشجویان و کارکنان دانشگاه، برگزاری کوهپیمایی خانوادگی، از دیگر برنامه های دهه فجر دانشگاه بیرجند است.
همچنین ویژه برنامه های تشکل های دانشجویی شامل کارگاه آموزشی با موضوع «خانوادة سالم»، مسابقة مجری¬گری (ویژة دانشجویان)، نقد و پخش فیلم، برگزاری کارگاه امداد و نجات، چاپ بروشور با موضوع «زنان و انقلاب»، برگزاری طرح دو روزه بصیرت افزایی دانشجویان فعال فرهنگی، نشست هم اندیشی ویژه دانشجویان دکتری، نشست هم اندیشی ویژه اساتید دانشگاه، اردوی دانشجویی مشهد مقدس، شب شعر انتظار، دوره آموزشی مجازی گفتارهایی پیرامون انقلاب اسلامی(ویژه کارمندان)، از جمله برنامه های دانشگاه بیرجند در دهه فجر امسال می باشد.
جشن انقلاب اسلامی، سخنرانی با موضوع «اخلاق و انقلاب» ویژة دانشگاهیان، کرسی آزاداندیشی «زنان و انقلاب اسلامی»، قرائت زیارت عاشورا در مساجد دانشگاه، نیز در ایام دهه فجر انقلاب اسلامی در این دانشگاه برگزار می گردد.
در مجموع 29 برنامه از 80 برنامه اعلام شده توسط کمیته دانشگاهیان ستاد دهه فجر استان مربوط به دانشگاه بیرجند می باشد.