به مناسبت هفته پژوهش و بزرگداشت مقام علمی پروفسور محمد حسن گنجی (پدر جغرافیای نوین ایران و مرد علمی هواشناسی سال 2001) مراسم بزرگداشتی توسط گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند با همکاری بنیاد نخبگان خراسان جنوبی و انجمن علمی جغرافیا در محل تالار علامه فرزان دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه بیرجند برگزار شد.
در این مراسم پروفسور بهلول علیجانی استاد برجسته دانشگاه خوارزمی تهران و بنیانگذار آب و هواشناسی سینوپتیک ایران، با گرامیداشت یاد و خاطره دکتر گنجی و نقل خاطراتی از آن استاد فقید، سخنرانی علمی خود را با تحلیل مسائل روز جهان در خصوص گرم شدن کره زمین و پیامدهای ناشی از آن را ایراد نمود.
در این مراسم دکتر سید سعید احمدی زاده رئیس بنیاد نخبگان خراسان جنوبی، دکتر جواد میکانیکی رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی و دکتر مرتضی اسمعیل نژاد عضو هیات علمی گروه جغرافیای دانشگاه بیرجند، سخنانی در خصوص مقام علمی و اخلاقی پروفسور محمد حسن گنجی بیان نمودند.