مراسم گرامیداشت چهلمین سال فعالیت آموزشی دانشگاه بیرجند روز سه شنبه با حضور رؤسای سابق دانشگاه بیرجند، اولین دانشجویان ورودی دانشگاه، فارغ التحصیلان برتر، اساتید، دانشجویان،مسئولان کشوری، استانی، حامیان و خیران در سالن فجر دانشگاه بیرجند برگزار شد.
این مراسم همزمان با چهلمین سال تأسیس دانشگاه بیرجند و اولین سال تأسیس بنیاد حامیان دانشگاه جهت معرفی امکانات، توانمندیها و دستاوردهای دانشگاه بیرجند با حضور جمع کثیری از نخبگان استان خراسان جنوبی برگزار شد.

به مناسبت برگزاری این مراسم دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیامی صادر کرد که متن پیام بشرح ذیل می باشد:

افتخار دارم به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به نمایندگی از جامعه علمی و دانشگاهی کشور چهلمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند را به استادان، پژوهشگران، دانشجویان، کارکنان و مردم فرهنگی و فرهیخته استان خراسان جنوبی تبریک بگویم.
دانشگاه بیرجند یکی از دانشگاه های پرسابقه ی این مرز و بوم و نگین آموزش عالی شرق کشور بوده که در طی چهل سال اخیر خدمات شایسته ای انجام داده است.
خدمات ارزنده دانشگاه بیرجند بعنوان نمونه ای از خدمات ارزنده نظام مقدس جمهوری اسلامی در توسعه آموزش عالی، در منطقه و کشور عزیزمان ایران ابعاد مختلفی داشته است که تربیت نیروی متخصص و کارآمد از آن جمله می باشد.
نقش بی بدیل دانشگاه بیرجند در ارتقای فرهنگ عمومی، چرخش اقتصاد منطقه، قطب نگهداشت جمعیت در منطقه مرزی و توسعه پایدار منطقه انکارناپذیر است.
شاخص هایی همچون نسبت دانشجو به شهروند، نرخ مشارکت عمومی در تصمیمات اجتماعی و انتخابات و رتبه امنیت عمومی گواهی بر این کار کرد موفق موفقیت است.
موفقیت فارغ التحصیلان این دانشگاه در راهیابی به مقاطع تحصیلی بالاتر و به خصوص در دانشگاه های تراز اول بیانگر بهره وری خوب آموزش عالی در دانشگاه بیرجند و استان خراسان جنوبی است.
اینک در فضای بین المللی موجود پس از برجام دانشگاه بیرجند با تکیه بر توانمندی های موجود و بهره گیری از اندیشه استادان، پژوهشگران و دانشجویان می تواند نقش مهمی در تکمیل چرخه تبدیل علم به ثروت و همچنین ارتقای مراودات علمی علمی بین المللی و به ویژه همکاری با کشورهای همسایه ایفا نماید و با اقدام و عمل زمینه های توسعه منطقه را بیش از پیش فراهم سازد.
به دانشگاهیان عزیز توصیه می‌کنم با استفاده از توان علمی نیروهای بومی و اقوام و دیگر توانمندی های متطقه در ایجاد فرهنگ مقاومت و اقتصاد دانش بنیان در جهت توسعه علمی کشور همت گمارند و زمینه احیای تمدن عظیم ایرانی اسلامی و تحقق آرمان های والای انقلاب را فراهم آورند.
از دانشجویان دانش پژوهان می خواهم با استفاده از فضای مناسب و امکانات و اساتید فرهیخته در تداوم توسعه علمی کشور و استقلال آن نقش آفرینی کنند.
امیدوارم با استعانت از الطاف الهی بتوانیم گامهای موثری در ارتقای جایگاه علمی ایران اسلامی برداریم و در آینده ای نزدیک شاهد قرار گرفتن ایران عزیز در میان کشورهای برتر جهان از نظر علم و فناوری و مرجعیت علمی کشور در منطقه و جهان باشیم.
رونمایی از تمبر یادبود چهلمین سال تأسیس دانشگاه، رونمایی و معرفی سه عنوان کتاب به این مناسبت، تجلیل از رؤسای ادوار دانشگاه، تقدیر از حامیان دانشگاه بیرجند از جمله برنامه های این مراسم بود.