دکتر محمد حسینایی عضو هیات علمی و مشاور رئیس دانشگاه بیرجند گفت: هم اكنون از حدود 12هزار دانشجوی این دانشگاه که دارای قدمتی 40ساله است، 23.3 در صد در دوره كارشناسی ارشد و دكتری ، 67.2 درصد کارشناسی و مابقی در دوره های کاردانی تحصیل می كنند.

hoseinaei

وی اظهار كرد: دانشگاه بیرجند در این مدت با توجه به مشكلات، محدودیتها و محرومیت های استان تازه تاسیس (1383) خراسان جنوبی، برای توسعه اقدامهای خوبی انجام داد.
عضو هیات علمی دانشگاه بیرجند به انعقاد تفاهم نامه همكاری با دانشگاههای ایتالیا، افغانستان و هندوستان و چند كشور دیگر در چند سال اخیر اشاره كرد و گفت: فعالیت های پژوهشی سبب معرفی جایگاه این مركز آموزش عالی در داخل و خارج شده است.
دکتر حسینایی با بیان اینكه 85 درصد اعضای هیات علمی دانشگاه دانش آموخته دكتری هستند، یادآور شد: از 331 اعضای هیات علمی، چهار درصد استاد تمام وقت، 23 درصد دانشیار، 59.2 درصد استادیار و بقیه مربی هستند.
وی تاكید كرد: بعد از ارتقای منطقه به استان، نگاه مثبت، همكاری و تامین نیازهای دانشگاه با توجه به محروم بودن منطقه و كمبود زیرساخت ها نسبت به گذشته توسط وزارت علوم، تحقیقات و آموزش عالی افزایش یافت.
وی ادامه داد: با توجه با شرایط ایجاد شده، عملكرد نیروهای علمی، پژوهشی و استادان دانشگاه ، درخشش دانشجویان و تعداد افراد پذیرش شده، كسب رتبه نخست تا پنجم كشوری دانشگاه قابل توجه بود.
وی با تاكید بر اینكه وجود دانشگاه و مراكز فرهنگی در رشد فرهنگ عمومی و افزایش سطح دانش افراد منطقه تاثیر زیادی دارد، افزود: وجود دانشگاه بیرجند برای ادامه تحصیل خیلی از افرادی كه به دلایلی با محدودیت های آموزشی رو به رو بودند نیز منشا اثر بود.
به گفته وی برای معرفی و توسعه دانشگاه، تارنمای آن به زبانهای انگلیسی، عربی و فارسی می باشد و تعدادی از اعضای هیات علمی برای فرصت های مطالعاتی به خارج اعزام شدند.
حسینایی به برگزاری مراسم گرامیداشت چهلمین سال تاسیس دانشگاه بیرجند در چهارم خرداد 95 اشاره كرد و یادآور شد: با توجه قدمت دانشگاه مسئولان كشوری و منطقه ای برای توسعه آموزش عالی در شرق كشور كمك های بیشتری را در اختیار این مركز آموزش عالی قرار دهند.
فعالیت آموزشی دانشگاه بیرجند به طور رسمی از مهر ماه سال 1356 با پذیرش 120 دانشجو در سه رشته ریاضی، فیزیك و شیمی آغاز شد.
پس از انقلاب فرهنگی از سال 62 دانشگاه روند رو به رشدی یافت و با توجه به پیشرفت های فیزیكی، عمرانی، ورود و خروج دانشجویان، عنوان دانشگاه از مجتمع آموزش عالی به مجتمع دانشگاهی ارتقا پیدا كرد.
هم اكنون حدود 12هزار دانشجو در 11 دانشكده، سه آموزشكده، در 152 كد رشته كارشناسی ارشد، 116 كد رشته كارشناسی، 33 كد رشته دكتری تخصصی و 10 كد رشته كاردانی در حال تحصیل هستند.