ریاست دانشگاه بیرجند قبل از خطبه های نماز جمعه بیرجند:

تولی آموزش و پژوهش باید به دانشگاه ها برگردد

به مناسبت 27 آذر سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، دکتر خلیل خلیلی ریاست دانشگاه بیرجند سخنران قبل از خطبه های نماز جمعه این هفته بیرجند بود.

وی با گرامیداشت یاد و نام شهیدان والا مقام حوزه و دانشگاه از این دو مجموعه به عنوان دو بدنه علمی موجود در جامعه نام برد که می توانند قدرت گفتمان و استدلال ما را به گونه ای بالا ببرند تا بتوانیم با قدرت علم و دانش بر دشمنان فائق آییم.

رئیس دانشگاه بیرجند با اشاره به تاریخچه آموزش عالی استان خراسان جنوبی به تشریح روند توسعه آموزش عالی استان پرداخت و اظهار داشت: چهل سال پیش با ایجاد یک مؤسسه آموزش عالی با هدف ایجاد و پرورش نیروی تحصیل کرده برای توسعه و تحول اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و رفاهی منطقه موافقت شد و این مؤسسه در سال 1356 با 120 دانشجو در سه رشته تحصیلی فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر دانشگاه بیرجند به عنوان یکی از دانشگاه های بزرگ کشور با داشتن قریب به 13000 دانشجو در 11 دانشکده و سه آموزشکده در 300 کد رشته تحصیلی، 310 عضو هیأت علمی و 600 کارمند در گستره پهناور خراسان جنوبی فعالیت می کند.

وی سپس به معرفی فعالیت ها و کارکردهای این دانشگاه در ابعاد آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پرداخت و افزود: قریب به 70 درصد فارغ التحصیلان دانشگاه بیرجند در مقاطع بالاتر پذیرفته می شوند و این حاکی از کیفیت بالای آموزشی در این دانشگاه است. دکتر خلیلی برگزاری همایش های بزرگ و متعدد در دانشگاه بیرجند را عامل معرفی استان و ظرفیت های بالای آن برشمرد و گفت: در بعد پژوهش دانشگاه بیرجند در زمره 20 دانشگاه برتر کشور است و طی یکسال گذشته هفت همایش در سطح ملی و بین المللی برگزار کرده است.

رئیس دانشگاه بیرجند با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری به مشکل ضعف ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه پرداخت و علت آنرا از دست رفتن تولی پژوهش و آموزش در کشور دانست.

وی از انجام مأموریت ها و فعالیت های موازی دستگاه ها انتقاد کرد. وی عنوان نمود که دستگاه های مختلف با صرف هزینه های فراوان از بیت المال اقدام به ایجاد آموزشکده، پژوهشکده و استخدام نیرو، ساختمان سازی و خرید تجهیزات نموده اند و صورت مسأله را به دانشگاه ارائه نمی نمایند که توسط دانشگاه بررسی و حل شود در حالیکه بخشی از امکانات و بویژه نیروی متخصص و پژوهشگر در دانشگاه ها وجود دارند.

دکتر خلیلی افزود: روش های مختلف برای ارتبط صنعت و دانشگاه وجود داشته که برخی از این مکانیزم ها به دلایل مختلف از بین رفته و وجود ندارد. رئیس دانشگاه بیرجند کمبود بودجه و محدودیت های مالی را از دیگر دلایل کاهش شتاب علمی کشور برشمرد و گفت: دانشگاه های کشور به لحاظ بودجه ای اصلاً متناسب رشد نکرده اند. وی سپس مقایسه ای بین بودجه چند برابری برخی دانشگاه های جهان اسلام با دانشگاه های کشورمان داشت و پیشرفتها و دستاوردهای علمی پژوهشگران ایران را علیرغم مضایق مالی افتخار آمیز و مایه مباهات توصیف کرد. دکتر خلیلی کارکرد اقتصادی و امنیتی آموزش عالی را با توجه به نرخ بالای جمعیت دانشجویی و وجود نسبت 1 به 5 دانشجو به شهروند در شهر دانشگاهی بیرجند از حیث نگهداشت جمعیت و امنیت منطقه و نیز رونق اقتصادی استان با توجه به ایجاد مشاغل خدماتی برای 50 هزار دانشجوی استان بارز دانست. وی برگزاری نماز جماعت در 17 نقطه دانشگاه بیرجند و برگزاری مراسم مذهبی مانند اعتکاف، عزاداری محرم و صفر، گرامیداشت اعیاد و مناسبتها، جشنواره شعر و مشاعره رضوی و میزبانی از دانشجویان زائر در مراسم پیاده روی حرم رضوی و برگزاری کرسی های آزاد اندیشی را از فعالیتهای فرهنگی این دانشگاه عنوان کرد و گفت: کرسی های آزاد اندیشی جایش در حوزه و دانشگاه است، جای آن در کوچه و خیابان و در رسانه نیست، جایگاه مباحث چالشی در محیط تخصصی است بنابراین رسانه ها در انعکاس این کرسی ها به فلسفه برگزاری آنها عنایت لازم را داشته باشند. وی اظهار امیدواری کرد که با برگزاری کرسی های آزاد اندیشی از گفتمان و استدلال که در متون دینی و فرهنگی ما وجود دارد بیشتر استفاده کنیم. ریاست دانشگاه بیرجند در فراز پایانی سخنانش بخشی از سیاستهای جدید این دانشگاه را به اطلاع نمازگزاران جمعه رساند. دکتر خلیلی استقرار دانشجویان جدیدالورود بویژه دانشجویان دختر در خوابگاه های ملکی دانشگاه، تشکیل بنیاد حامیان دانشگاه و جذب اعتبار بالغ بر یک میلیارد تومان برای ساخت دو پروژه خوابگاه دانشجویان متأهل و درمانگاه دانشگاه در کمتر از یک سال از تأسیس این بنیاد، راه اندازی انجمن نیکوکاری برای کمک به دانشجویان بی بضاعت و بین المللی سازی و مطرح کردن دانشگاه بیرجند در بعد بین المللی را از فعالیت ها و برنامه های جدید دانشگاه بیرجند بیان کرد.

namaz2  namaz4  namaz1